Placinta cu urda si branza

de cristinutanicolita in Dulciuri, 10 Apr 2016 | 22656 vizualizari

 

A iesit o placinta f frageda,aromata si a disparut imediat!

 

INGREDIENTE

Pt foi:

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 2 lg untura(osanza)
  • 1 praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 150 g iaurt
  • 3 lg zahar

Umplutura:

  • 300 g urda dulce
  • 200 g branza dulce de vaca
  • 200 g stafide
  • 1 ou
  • 200 g zahar
  • coaja de lamaie si portocala

2 galbenusuri+ lg lapte zahar pudra

Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu urda si branza:

Cernem faina, adaugam si restul ingredientelor si framantam pana obtinem un aluat nelipicios.

Il dam la rece 30 min.

Pentru umplutura faramitam branza, adaugam urda si restul ingredientelor si omogenizam bine.

Dam drumul la cuptor.

Tapetam o tava cu hartie de copt

Aluatul il impartim in 2 buc.

Luam prima buc, o intindem si punem foaia in tava. Punem umplutura, intindem si cea de-a doua foaie si o punem peste umplutura. Intepam cu furculita din loc in loc si ungem cu ou.

Coacem placinta la foc mediu pana se rumeneste. Rece o pudram cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu urda si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert crema Mojito cu ricotta