Placinta cu urda si marar

de meosiris in Prajituri, 6 Oct 2010 | 5928 vizualizari

 

Recipe by Poca.

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • -300 grame faina
  • -200 grame margarina
  • -100 grame zahar
  • -2 galbenusuri
  • -1 lingura smantana
  • -1 plic praf de copt
  • -1 lamaie.
  • Umplutura:
  • -500 grame urda
  • -6 linguri zahar
  • -1 legatura marar
  • -2 oua
  • -2 linguri gris
  • -1 plic zahar vanilat.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu urda si marar:

-Topim untul, adaugam coaja de lamaie, zeama de la o jumatate de lamaie si amestecam cu celelalte ingrediente pentru foi.
-Amestecam bine, apoi lasam deoparte pana preparam umplutura. Aluatul nu este unul legat, asa ca o sa va dea ceva bataie de cap:).
-Dupa ce umplutura e gata, intindem 2 foi si le asezam in tava cu ajutorul unei hartii de copt. Intre ele asezam umplutura.
-Pentru umplutura tocam mararul si il amestecam cu celelalte ingrediente.
-Coacem la 175C, 35 de minute. Dupa ce o scoatem, o lasam putin sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar pudra.
Foarte gustoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine si urda