Placinta dospita cu urda si marar

de adela1981 in Dulciuri, 16 Iul 2012 | 5647 vizualizari

 

In primul rand va marturisesc, ca am vrut sa fac o lipie dulce si subtire cu urda, dar a iesit aceasta minunatie de placinta pufoasa :), pe care am sa o mai repet, fiindca ne-a placut tare mult. Stiu ca pe caldurile astea ar merge de minune o inghetata sa o limomada rece, dar a trebuit sa-mi satisfac poftele, si in plus ce faceam cu urda ?! :))

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • 50 gr zahar

Umplutura :

  • 400 gr urda
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • marar proaspat
  • un galbenus pentru uns
  • 1-2 linguri lapte
  • unt pentru uns tava
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dospita cu urda si marar:

In primul rand cernem faina intr-un castron mare si facem o adancitura in mijloc. Zdrobim drojdia in mijloc , presaram o lingurita de zahar si turnam laptele  caldut, framantam  foarte putin, pana ce obtinem maiaua, presaram cu faina  si lasam la loc cald sa creasca, asta insemnand cca 10 minute. Apoi adaugam ouale, putina sare, restul de zahar si uleiul. Framantam aluatul pana ce se ia de pe pereti castronului. Se lasa la crescut, la o sursa de caldura , in cazul acesta, pe asa o canicula,  cu 30 de grade in bucatarie, pfiuuu!!  a crescut in 30 minute :))) Pentru umplutura , batem ouale cu zaharul, apoi adaugam la urda,iar spre final mararul tocat. Aluatul se rastoarna pe masa de lucru, presarata cu putina faina si se framanta , apoi se imparte in doua. Se intinde prima foaie, se aseaza in tava, apoi umplutura, se intinde cea de-a 2  foaie si se aseaza peste umplutura. Deasupra se unge cu galbenusul amestecat cu lapte. Se coace in cuptorul incins pana ce devine maroniu deasupra, se poate incerca cu o scobitoare.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dospita cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (11)

Lau 1

17.07.2012, 08:56

faina

BuburuzaBubu 1

17.07.2012, 09:37

yuuumy

Sim0na 1

18.07.2012, 20:57

o portie si la mine!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu urda si marar ca in Maramures