Placinta englezeasca cu pui

de Rocsi in Pui, 15 Oct 2011 | 4931 vizualizari

 

De cum am vazut aceasta reteta la Andreea(bitza)am zis ca vreau neaparat sa o incerc...Mi-a placut atat continutul cat si aspectul...Nu regret deloc ca am facut-o si cu siguranta am sa mai repet reteta ca este absolut delicioasa!!!!Am modificat putin doar:am renuntat la ciuperci si legumele le-am sotat impreuna cu carnea(andreea a rumenit putin carnea,a scos-o din tigaie si a sotat legumele separat)!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui(mai mare)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • jumatate ardei galben
  • 3 linguri cu varf smantana
  • 1 lingura rasa cu faina alba
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • jumatate foaie foietaj Linco
  • 1 ou
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta englezeasca cu pui:

Pieptul de pui il spalam.

Il taiem bucatele potrivite.

Ceapa o curatam si o tocam.

Morcovul il radem de coaja si il taiem cubulete.

Ardeiul kapia si ardeiul galben ,le scoatem semintele si ii taiem patratele.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins.

Adaugam puiul si il rumenim putin pe ambele parti(cat sa se albeasca carnea).

Apoi adaugam si legumele si le mai sotam 2-3 minute.

Dupa ce am sotat si legumele,adaugam apa cat sa acoperim bine totul.

Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Lasam sa fiarba la foc potrivit si acoperim cu un capac.

Smantana o amestecam cu faina bine ,bine , subtiem cu zeama din tocanita si invartim ca sa nu fie nici un cocolos.

Cand puiul si legumele sunt fierte mai bine de jumatate,adaugam amestecul de smantana cu faina ,in fir subtire si amestecam continuu.

Mai fierbem vreo 5 minute si inchidem tocanita.

O turnam intr-un vas yena(sau un vas termorezistent) si  deasupra  presuram patrunjel verde,tocat.

Luam foietajul(mai intindem putintel cat sa ajunga la dimensiunea vasului,sau daca e potrivit il lasam asa) si acoperim vasul cu el.

Lasam putin loc intr-o parte(sau facem o gaura  pe un colt al foietajului) si il ungem cu ou batut .

Dam vasul in cuptor,aprindem cuptorul si il lasam acolo pentru 30 de minute,la o temperatura potrivita.

Cand este gata,scoatem placinta afara,o lasam putin la racorit si servim.

Sa aveti pofta!!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta englezeasca cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Rocsi 1

17.10.2011, 20:33

mena mea draga

Sylvia 1

17.10.2011, 21:05

wow ce bine arata numai bunatati faci, comoara esti la casa omului

Rocsi 1

17.10.2011, 22:39

multumesc dragamea sylvia...ti-am dus dorul tie si retetelor tale minunate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de primavara