Placinta in foi cu brinza de vaci

de anisoara in Dulciuri, 24 Ian 2010 | 89182 vizualizari

 

Aceasta placinta in foi si alte retete din acest aluat in foi, le prepar de 20 de ani si mi-au reusit mereu. Reteta este foarte usoara de preparat. Din start vreau sa spun ca gustul acestui aluat se deosebeste radical de cel aluat in foi, cumparat in magazine. NU se poate compara. Aluatul este foarte gustos, fraged , nu se simte gustul de aluat in foi – se simte ceva crocant si gustul umpluturii din placinta.

 

INGREDIENTE

  • aluat in foi
  • brinza de vaci 800 gr
  • 2 oua
  • sare
  • 1 ou pt uns placintele
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta in foi cu brinza de vaci:

aici este descrisa prepararea acestui aluat.

Am obtinut 4 bucati de aluat in foi.  Dintr-o bucata de aluat se obtin 2 placinte cu lungimea tavei, adica din 4 bucati de aluat preparat in foi, vom obtine 8 placinte lungi, care se pot taia in sectiuni mai mici.

Intr-un vas se amesteca brinza de vaci ( scursa bine) ouale si putina sare. Sau daca doriti, preparati alta umplutura din brinza , stafide oparite in prealabil, o lingura- doua de zahar, putina sare si un  ou.

Aluatul se scoate din frigider cu vreo 15-20  minute inainte de a fi intins, pentru ca sa se incalzeasca putin, si sa va fie mau usor la intins aluatul.  

Se incalzeste cuptorul pina la temperatura de 2oo-220 C.

Se intinde fiecare bucata de aluat de o lungime mai mare decit  lungimea taviei cu 10 cm si in latime de 25-30 cm. Se imparte aluatul dealungul in 2 parti egale  si se repartizeaza implutura de brinza . vezi foto

Un secret,  la care vreau sa va atrag atentia. Aluatul trebuie de intins  usurel si repede, fara sa-l apasati tare. Daca veti apasa tare pe el nu veti obtine acest efect de aluat in foi.

Se ruleaza prima jumatate a aluatului cu implutura ,si se aseaza pe tava unsa cu putin ulei. Se ruleaza a doua jumatate a aluatului cu implutura, si la fel se pune cu atentie in tava.

Se procedeaza la fel cu toate cele 3 bucati de aluat in foi.  In final veti obtine 8 placinte lunguiete. Aranjate in tava se taie cu cutitul ascutit perpendicular peste ele, dar nu pina la capat , ca sa le putem rupe mai bine dupa coacerea lor.

Se bate separat un ou si se unge cu o pensula pe toata suprafata placintelor.

Se pune tava in cuptorul incins bine pe scara din mijlocul cuptorului.

Se coc la foc initial - 7-10 minute, ca sa prinda  o pojgita, apoi se scade focul pina la 160-170C  si se mai coc inca 10 minute, dupa aceea, din nou se adauga  temperatura  mare de 200 C si se mai coc inca 5-8 minute, pina  se rumenesc mai bine.

Se scot din cuptor, se lasa putin in tava sa se raceasca - cam 10 minute si se servesc  la masa. Daca sau racit cu totul, pot fi incalzite in microunde.

Daca veti aranja in tava numai 6 sau 7 placinte, adica veti lasa putina distanta intre ele, ele se vor rumeni mai bine si vor fi mai crocante. Pe foto de sus placintele au fost coapte cu putina distanta intre ele. Pe celalata de jos, au fost coapte -una linga alta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta in foi cu brinza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (11)

elena1988 1

08.03.2011, 11:01

ТатьянаТинкербел 1

30.04.2017, 11:42

Buna ziua
Cer scuze unde este receta, modul de preparare a aluatului?
Multumeac

ТатьянаТинкербел 1

12.05.2017, 21:40

Draga bucataras,multumesc mult pentru receta!!
Placintele s- au primit de nota 10!)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu branza