Placinta invartita cu nuca si portocala, la slow cooker Crock-Pot

de T I M E A in Slow Cooker, 30 Mar 2016 | 3724 vizualizari

 

Va prezint o placinta aromata cu nuca si portocala, perfecta pentru zilele de post dar nu numai.
In perioada de post putem unge foile de placinta cu ulei iar in rest cu unt.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 170 gr nuca macinata (sau mai putin daca vreti sa nu fie foarte multa nuca)
  • coaja si sucul de la o portocala
  • 2 linguri Green Sugar
  • ulei pentru uns foile
  • Pentru uns:
  • 3 linguri miere de salcam
  • cateva nuci tocate
  • coaja de la 1/2 portocala
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta invartita cu nuca si portocala, la slow cooker Crock-Pot:

O sa facem 2 rulouri, fiecare din cate 8 foi de placinta.

Pe rand cele 8 foi de placinta le punem unele peste altele ungandu-le pe fiecare cu ulei.

Inr-un bol amestecam nuca macinata cu coaja de la o portocala, indulcitorul Green Sugar si sucul de la o portocala apoi amestecam.

Punem jumatate din amestecul de nuca de-a lungul foilor de placinta si rulam. Ungem si deasupra cu un pic de ulei.

Procedam la fel si cu celelalte foi de placinta obtinand si a doua placinta rulata.

In vasul de ceramica punem foaie de copt (doar pt a scoate mai usor placinta la final) si asezam cele doua rulori in vas.

Acoperim cu capacul din dotare, conectam aparatul slow cooker Crock-Pot 4.7 l Digital la o sursa de curent, setam modul de gatire ‘High’ si selectam timpul la o ora si jumatate. (timpul se poate selecta din 30 in 30 de minute).

La terminarea programului scoatem placinta pe o farfurie si o ungem cu 2-3 linguri de miere. Presaram deasupra nuca taiata si coaja de la 1/2 portocala.

TIPS-URI

1

Placinta se poate face si intr-o tava rotunda la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta invartita cu nuca si portocala, la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

T I M E A 1

31.03.2016, 22:00

Fetelor ma bucur ca va place placinta

Irina 1

01.04.2016, 10:34

Hei, ce buna si aromata trebuie sa fi fost invartita! Nuca si aroma de portocale...mmm.

- Andreea - 1

04.04.2016, 17:09

Am trecut-o la fav ... cred ca este super...o voi incerca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ghebe la slow cooker Crock-Pot