Placinta munteneasca umpluta cu crema de branza

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 1 Sep 2014 | 4785 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:
  • 500 g faina alba
  • 330 ml apa calda
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • ulei pt prajit
  • Pt umplutura:
  • 1 cutie de Ceva fin cu smantana de la Delaco
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta munteneasca umpluta cu crema de branza:

Am amestecat ingredientele pentru aluat, dupa care l-am lasat la crescut. 

Am impartit aluatul in 5.

Pe blatul de lucru am presarat faina si din fiecare bucata am intins cate o foaie de placinta pe rotund.

Am pus cite 2 linguri de crema de branza Ceva fin de la Delaco pe mijlocul foii si am impaturit-o in doua.

Am incins uleiul in tigaie (trebuie sa fie baie de ulei) si am pus placinta umpluta la prajit, intorcind-o pentru a nu se rumeni prea tare.

TIPS-URI

1

 se poate servi cu rosie si usturoi

2

crema de branza se poate amesteca impreuna cu alte ingrediente (bacon, chilli etc)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta munteneasca umpluta cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (19)

bianca92 1

01.09.2014, 22:53

mmmm un adevarat deliciu

MOKUSKA 1

02.09.2014, 14:25

minunata

Lavinia 1

02.09.2014, 19:46

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza