Placinte Ardelenesti

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2014 | 10236 vizualizari

 

Stiti vorba aia?ce face omul face si maimuta?=)))) mi-a facut pofta ieri corinuta cu placintele ei ,si azi blonda a incercat sa le faca:))) au iesit foarte bune

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 -600g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 1 plic de drojdie 10 g
  • 1 lingurita de sare
  • un varf de zahar

Pentru umplutura:

  • 1 varza potrivita
  • 1 fir de ceapa verde
  • sare/piper
  • ulei
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte Ardelenesti:

Faina(punem 500 g) se pune intr-un castron,in mijloc facem o gaura,punem sare,zaharul si drojdia.

Turnam putin apa calduta in mijloc,amestecam si lasam cateva minute sa creasca.

Se toarna apa treptat,se amesteca cu o lingura si se mai adauga faina daca mai este nevoie.

Cu mainiile bine unse cu ulei se framanta aluatul cateva minute,dupa care se da la loc cald pentru 45 minute.

Intre timp se pregateste umplutura:

Varza se da pe razatoarea mare,se pune intr-un castron si se freaca cu putina sare.

Ceapa verde o tocam marunt si o punem la calit in ulei impreuna cu varza stoarsa de zeama.

Se adauga si condimentele,se amesteca din cand in cand,si se acopera cu un capac pentru a se inmuia varza.

Cand este gata se pune intr-un castron.

Pe o masa infainata punem cate o bucata de aluat,de marimea unui pumn,o intindem dar nu foarte subtire,punem din compozitia de varza,impaturim bine aluatul si il intindem cu grija sa nu iasa compozitia afara din aluat.

Punem o tigaie pe foc sa se incinga,punem putin ulei si punem fiecare foaie de aluat umpluta,deasupra o ungem cu ulei.

Se lasa pe foc pana cand devine maronie.

Se pun una peste alta pentru a se pastra calde.

TIPS-URI

1

Din compozitie ies 6 placinte.

2

Se servesc cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte Ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinte ardelenesti cu branza