Placinte cu branzeturi

de Oana in Aperitive / Garnituri, 11 Mai 2014 | 9469 vizualizari

 

Mama, au iesit o nebunie! Combinatia perfecta! Pentru aluat am tras si eu cu ochiul la restul lumii care m-a innebunit cu placintele astea delicioase :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • jumatate de cubulet de drojdie proaspata
  • o lingurita de zahar
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 300 ml ala calduta
  • Umplutura:
  • 200 g telemea
  • 50 g parmezan Delaco
  • 50 g cascaval Delaco
  • 2 linguri branza ceva fin cremos Delaco
  • un fir de ceapa verde
  • cateva fire de marar proaspat
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branzeturi:

Se prepara mai intai aluatul. Se pune faina intr-un castron si se face o gropita la mijloc. Drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza si se rastoarna in gropita. Se adauga apoi uleiul, area si apa calduta, putin cate putin, amestecand usor. Se mai presara faina pana nu se mai lipeste aluatul de mana. Se framanta putin si apoi se lasa la dospit, in loc cald, jumatate de ora, acoperind castronul cu un prosop.

Pentru umplutura, se amesteca branzeturile date pe razatoare cu crema de branza, ceapa si mararul tocate fin.

Se pune faina pe masa de lucru si se imparte aluatul in doua, apoi fiecare jumatate in 4. Au iesit 8 placintele.

Se intinde fiecare bucata de aluat in forma rotunda, se pune o lingura cu varf de umplutura si se intinde bine. Se aduna apoi marginile, se presara cu putina faina si se mai intinde putin cu sucitorul. 

Le-am copt la doua tigai pentru ca foamea era mare :). Am picurat ulei in fiecare tigaie, ale mele sunt Tefal si nu se lipesc placintele. Se asaza cate o placinta cu partea pliata in sus, se lasa putin la rumenit. Cand incepe sa se umfle se intoarce pe partea cealalta si se preseaza putin cu paleta sa se desumfle. Se coace pe ambele parti. 

Le-am mancat calde, cu iaurt grecesc, delicioase! Si am mancat si reci la amiaza :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi Dauphinoise by Oana