Placinte cu cartofi (de post)

de Angelina_Elena in Mancaruri de post, 17 Noi 2012 | 21554 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura ulei
  • apa calduta
Umplutura:
  • 1 kg de cartofi
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
In plus:
  • ulei pentru calit si pentru prajit placintele
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu cartofi (de post):

Aluat:

Cernem faina in vasul in care framantam.

Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul, putina apa calduta apoi amestecam.

Lasam 10 minute sa creasca drojdia, dupa care vom pune sarea, uleiul si incepem sa farmantam adaugand putin cate putin apa calduta astfel incat sa ne rezulte un aluat care sa nu se prinde de maini.

Lasam aluatul la crescut pana cand acesta isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Cat timp dospeste aluatul, curatam cartofii de coaja, ii taiem ca pentru piure si ii punem la fiert in apa cu sare.

Intre timp curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit in ulei incins.

Dupa ce s-au fiert cartofii, ii pisam adugam ceapa cu tot cu ulei, apoi condimentam cu sare si piper.

Lasam umplutura sa se raceasca complet.

Dupa ce si-a dublat volumul, impartim aluatul in bilute.

Pe masa tapetata cu faina, intindem cu sucitorul fiecare biluta intr-o foaie rotunda, subtire, apoi punem umplutura pe o parte, iar cealata parte o aducem peste si o lipim apasand marginile cu o furculita.

Intr-o cratita de tuci/tigaie punem ulei la incins.

Cand uleiul s-a incins punem cate 2 placinte si le lasam pana se rumenesc pe o parte, apoi le intoarcem si pe cealalta parte.

Dupa ce s-au rumenit le scoatem din tava si le punem pe un servestel pentru a absorbi excesul de ulei.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu cartofi (de post)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu cartofi