Placinte sarate, cu urda si marar

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 6 Iul 2016 | 9738 vizualizari

 

Eu nu mananc deloc urda, de fapt nu prea sunt fana branzeturi (doar cascaval, mozzarella, o crema de branza pe paine din cand in cand sau putin parmezan pe preparatele care le gratinez, in rest spun pas la branzeturi...Aaaa si branza dulce de vaci in prajituri), insa alor mei le plac branzeturile, iar asta ma bucura, ca daca nu pot sa imi fac mie diverse preparate care sa contina branza, lor pot sa le pregatesc. De data aceasta m-am oprit la niste placinte cu urda si marar, ca am auzit ceva "voci" prin casa ca ar manca. Eu ma conformez repede, e suficient sa imi dai o idee ;). Daca sunteti fani urda, placinte, va invit sa le pregatiti si voi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 500 gr faina
    • 2 oua
    • 2 linguri smantana de tara
    • 220 gr iaurt
    • 30 ml ulei
    • 7 gr drojdie uscata
    • 1 lingurita rasa sare
    Umplutura:
    • 400 gr urda
    • 2 oua
    • 1 legatura mica de marar
    • sare
    • piper
    • plus 1 ou pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte sarate, cu urda si marar:

Aluatul: Intr-un bol cernem faina, punem sarea, drojdia uscata si le amestecam cu o lingura. Batem ouale cu smantana spuma, le adaugam peste faina. Incepem sa le amestecam cu mana. Turnam si iaurtul treptat, framantam bine. La final punem uleiul si mai framantam 2-3 minute, cat sa il incorporam. Trebuie sa obtinem un aluat elastic si nelipicios. Presaram faina pe fundul unui bol, punem aluatul si il acoperim. Il lasam la dospit 60-70 de minute, la loc ferit de curent.

Umplutura: Aceasta o pregatim chiar inainte sa ne apucam sa facem placintele. Intr-un bol punem urda, ouale si le mixam. Mararul spalat il tocam marunt, indepartand cozile, si il punem peste branza. Presaram sare si piper dupa gust. Aluatul dospit, il rasturnam pe masa de lucru, pe care presaram putina faina alba inainte. Il impartim in 10 bile egale. Luam prima bila de aluat, o intindem cu sucitorul, dar nu foarte subtire, punem cate o lingura plina de umplutura. Inpachetam placinta. Modelul il alegeti voi. La fel procedam si cu celelalte bile de aluat. Placintele pregatite le asezam intr-o tava mare de aragaz, pe care o tapetam inainte cu hartie de copt. Le mai lasam 10-15 minute la crescut. Batem oul spuma si cu un penson ungem placintele. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 35-40 de minute, pana sunt rumenite frumos deasupra. Cand sunt gata, le scoatem din cuptor, le acoperim cu un prosop foarte gros si le lasam acolo pana se racesc. Reci, le transferati intr-un bol si le acoperiti cu folie alimentara pentru a se pastra moi. Oricum veti servi placintele calde, asa ca le lasati acoperite doar pe cele care va raman. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte sarate, cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte cu cascaval