Pogacele

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 14 Dec 2012 | 6347 vizualizari

 

Am adus in week-endul trecut niste jumari de la mama soacra si am preparat pentru prima data pogacele.
N-au fost multe asa ca s-au mancat deja toate, de bune ce-au iesit.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200 gr jumari
  • 150 gr lapte dulce
  • 150 gr ulei
  • 450 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • Sare
  • Piper
  • Chimen
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele:

 

Intr-un bol frecam drojdia cu zaharul pana la diluarea acestora, apoi adaugam laptele caldut si putina faina cat sa iasa ca o smantana groasa.

Omogenizam, acoperim si lasam la crescut.

Jumarile le trecem prin masina de tocat si le amestecam cu piper macinat fiecare dupa gust.

Cam

Nd maiaua a crescut, adaugam galbenusul de ou, sare, uleiul si restul de faina. Framantam un aluat pe care il mai lasam cam 10 minute la crescut dupa care il intindem pe  masa de lucru cat de subtire putem, apoi pe jumatate din aluat punem jumatate din jumar si intindem bine. Pliem cealalta jumatate de aluat peste si repetam procedeul pamna se termina jumarile.

Dam la rece pentru 15 minute apoi il intindem in foaie de aproximativ 1 cm si decupam rondele pe care le asezam in tava tapetata cu hartie.

Batem albusul de ou si ungem rondelele, iar deasupra presaram chimen.

Dam la cuptor pentru 25 minute la 180-200 grade.

Spor si pofta buna!

TIPS-URI

1

Ies foarte bune daca in aluat se pun 2-3 linguri de untura rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

Zamfira 1

15.12.2012, 16:50

o sa ma invit la masa///e o nebunie...atat de mult imi plac, aici chiar m-ai nimerit, bravoooo!!!!!

Merisor 1

15.12.2012, 17:02

Multumesc Zamfira!

pity19 1

25.04.2014, 13:56

Ce faine sunt! Crocante pe gustul meu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu jumari