Porcusori

de laylalala in Mancare copii, 24 Noi 2010 | 6545 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 150 gr smantana
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 300 gr faina
  • ¼ lingurita bicarbonat de soudiu
  • ¼ lingurita colorant alimentar roz
  • un varf de cutit de colorant alimentar negru
  • bilute roz
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porcusori:

Se incginge cuptorul la 190˚C. se tapeteaza o tava cu foaie de copt.

Intr-un vas se amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu. Intr-un bol se bate untul cu zaharul. Se incorporeaza oul urmat de smantana si coaja de lamaie. Se inglobeaza ingredientele uscate si se amesteca pana la omogenizare.Se ia o bucatica din aluat si se coloreaza cu negru iar aluatul ramas se coloreaza cu roz.

Se ia din aluat cate 1 lingurita plina de aluat si se formeaza o bila care se aplatizeaza usor apoi se aseza pe tava. Se fac 2 urechi usor triunghiulare si botul (un bila mica usor aplatizata) din aluatul roz.Se lipesc ochii din aluatul negru. Se pun cate 2 bilute roz la nas si 2 la ochi. Porcusorii se dau la copt 9-10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Porcusori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu morcov pt copii