Potcoave cu nuca - de post

de Georgiana78 in Prajituri, 7 Noi 2012 | 6328 vizualizari

 

Reteta lui Miremirc careia ii multumesc pt. ca orice reteta am ales sa gatesc de la ea a iesit minunat....nu am dat gres niciodata...!
Niste biscuitei/fursecuri foarte gustosi si aromati si sanatosi!
Fetitele mele care m-au ajutat la modelerea lor.....i-au mancat cu mare pofta si placere....!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 150 gr nuci macinate
  • 250 gr margarina
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 esenta rom
  • 100 gr zahar pudra (merge si cu cel tos)
  • un praf de sare
  • zahar pudra cu aroma de vanilie pentru tavalit biscuitii
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Potcoave cu nuca - de post:

- margarina la temperatura camerei se amesteca bine cu zaharul si esenta de vanilie

- adaugam nucile, romul si faina treptat si framantam cu mana pana se incorporeaza bine toata faina si obtinem un aluat

- formam o bagheta cu mainile si o taiem in felii mici

- fiecare felie o rulam si o taiem in 4, iar aceste 4 rulouri micute le curbam spre interior, formand potcoavele si le asezam in tava

- dam tava la cuptor pentru 15 minute la foc potrivit

Atentie! - dupa 10 minute ne uitam la ele sa nu se arda deoarece se coc foarte repede. Nu asteptati sa prinda o culoare mai inchisa pentru ca isi vor scimba gustul (vor deveni mai amarui), si se vor intari foarte tare dupa ce se racesc!

- dupa ce s-au racorit putin se tavalesc cu grija prin zaharul pudra.

 

 

TIPS-URI

1

se pot pastra si timp mai indelungat intr-o cutie de fursecuri-metalica, dar si in casoleta de plastic inchisa bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Potcoave cu nuca - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu iaurt si visine