Prajitura Acoperis de casa

de babi5 in Prajituri, 16 Ian 2014 | 18312 vizualizari

 

Am vazut reteta publicata de Merisor. Mi-a placut tare si azi am incercat si eu cu mici modificari, eu am facut 2 portii adica in 2 tavi de chec. A iesit bine, multumesc Merisor

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca hulala
  • 400 gr ciocolata menaj 52% concentratie cacao
  • 3 plicuri gelatina (30g)
  • 4 linguri zahar
  • 2 foi napolitane
  • 1 esenta portocala (fiola Dr. otker)
  • 1 borcan visine fara samburi
  • 200 ml cafea concentrata + sucul de lasiropul de visine
  • 30 piscoturi
  • 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Acoperis de casa:

Prima data am tapetat peretii tavilor de chec cu foile de napolitane, peretii laterali si fundul tavii.

Apoi am topit ciocolata cu 350 ml frisca. Dupa topire dam la o parte si lasam sa se raceasca. Intre timp inmuiem gelatina in 100 ml apa si lasam sa se dizolve (sa-si mareasca volumul) Mixam bine ciocolata pana devine cremoasa, restul de frisca ramas il mixam cu 2 linguri de zahar si amestecam cu o paleta cu crema de ciocolata, esenta de portocala si visinile bine scurse.

Gelatina o punem pe plita pana la punctul de fierbere (atentie nu se fierbe), se lasa numai sa se topeasca apoi lasam putin sa se raceasca si punem peste crema. Amestecam bine cu paleta pana se incorporeaza bine. Din crema obtinuta punem un strat mai grosut pe fundul tavilor de chec apoi amestecam cafeaua indulcita cu 2 linguri de zahar si cu siropul din visine, trecem piscoturile pe rand, usor, prin acest sirop si asezam peste crema primul rand format din cate un piscot, punem din nou crema. Randul 2 se face cu doua piscoturi alaturate, punem restul de crema si ultimul rind se pune cu trei piscoturi alaturate.

Se pun tavile la rece pentru cateva ore. Se intoarce tava de chec pe un platou, se orneaza daca vreti cu  ciocolata sau frisca sau pur si simplu  ramane asa.

Este super buna si chiar nu are multe calorii avand in vedere concentratia mare de cacao. Zahar nu se foloseste decit 4 linguri. 

Ppofta buna! Merisor multumesc inca o data!

TIPS-URI

1

Este un desert super bun si chiar merge si pentru dieta

2

Cine doreste mai poate adauga frisca la servit

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Acoperis de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (37)

babi5 1

17.01.2014, 10:36

diana_k

Panacris 1

17.01.2014, 18:43

babi5 1

17.01.2014, 19:06

Multumesc Panacris este tare buna ,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Bounty