Prajitura Alba ca zapada

de ralu_ca in Prajituri, 7 Dec 2015 | 8184 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 2 oua
  • praf sare
  • 1 lingura bicarbonat sodiu
  • 600 g faina (cat cuprinde)
  • Crema:
  • 1,5 l lapte
  • 8 linguri faina
  • zeama de la 1 lamaie
  • coaja lamaie
  • 8 linguri zahar
  • 200 g unt
  • 1 fiola esenta vanilie
  • nuca cocos
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca zapada:

Intr-un vas punem ouale, zaharul, laptele si uleiul si amestec foarte bine cu un tel. Adaug sarea si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie, amestecand bine. Acum faina, cate o lingura pana se formeaza un aluat omogen. Daca e necesar amestecati si cu mana, pt ca incepe sa se lipeasca pe tel. Il scot si il framant, sa fie moale, dar sa nu se lipeasca pe maini. Il voi lasa jumate de ora, apoi il tai in 3 bucati. Pe o hartie de copt incep sa intind cu facaletul pana obtin o foaie foate subtire si le intep cu furculita. Asa procedez cu toate. Pe fundul unei tavi pun cate o foaie si le introduc la cuptor pt approx 20 minute. Le las sa se raceasca si fac crema.

Intr-o cratita pun faina, zaharul, coaja lamaie si amestec cu telul. Adaug cate putin lapte pana se formeaza crema si esenta si pun pe foc pana incepe sa se ingroase.

O las la racit si pun si zeama de lamaie, amestecand usor. Dupa ce sa- racit cu ajutorul unui mixer adaug cate putin unt pana il incorporez pe tot. Acum crema e gata.

Pe o folie de plastic pun prima foaie si deasupra crema, apoi foaie, crema, foaie si iar crema (dar nu foarte multa). Pe deasupra presar nuca cocos din abundenta.

Imbrac prajitura cu folia de aluminiu, a.i. sa fie impachetata foarte bine, deasupra un fund si o greutate peste el.

Las pana a 2a zi, apoi am taiat-o. Este delicioasa, foile s-au inmuit si se topeste ingura !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca Zapada (reteta video)