Prajitura "Albinita"

de Geanina87 in Prajituri, 30 Iun 2013 | 43228 vizualizari

 

M-am inspirat dupa blogul "Retete ca la mama". O prajitura delicioasa cu foi, crema si dulceata . Uite-asa mi-a iesit rima :)))

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 600 g faina
  • 180 g zahar
  • 80 g margarina
  • 4 linguri miere
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura de bicarbonat
  • 1 ou
  • Crema:
  • 80 g gris
  • 250 ml lapte
  • 180 g zahar
  • 1 lingura miere
  • 200 g unt
  • esenta de vanilie
  • Dulceata de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Albinita":

FOI: Intr-o cratita punem pe foc mic mierea, zaharul si margarina si lasam atat cat sa se topeasca zaharul. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racorit, dupa care se adauga putin cate putin din faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu. Adaugam si oul cu cele 2 linguri de lapte si framantam un aluat nelipicios pe care il impartim in 4. Intindem 4 foi (le intepam cu furculita ca in poza) pe care le coacem la 180° pe dosul tavii tapetate cu hartie de copt pana cand se rumenesc usor pe margini.

CREMA: Laptele,zaharul si mierea se pun intr-un vas pe foc, iar cand incep sa fiarba se adauga grisul in ploaie si se amesteca repede. Se fierbe pana se ingroasa, apoi se da deoparte, iar cand ajunge la temperatura camerei se adauga untul moale si esenta si se mixeaza 1 minut la viteza mare.

ASAMBLARE: Prima foaie, 1/2 din crema de gris, a II-a foaie, dulceata, a III-a foaie, crema de gris ramasa si iar foaie. Se lasa prajitura peste noapte (eu am pus si putina greutate peste ea, mai exact 4 carti).

Se serveste pudrata cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Albinita"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi, miere si crema de lamaie