Prajitura aromata

de farfuriavesela in Prajituri, 2 Apr 2014 | 19906 vizualizari

 

Prajitura usoara, cu gust proaspat de iaurt si sirop dulce-acrisor de lamaie si portocala. Un deliciu!!

In filmulet puteti vedea cat de usor se prepara acest desert!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 600 gr iaurt
  • 150 gr zahar
  • 75 gr faina ce se amesteca cu 1.5 gr drojdie uscata
  • coaja rasa si sucul de la o lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru sirop
  • 125 gr zahar
  • 125 ml apa coaja rasa si sucul de la o lamaie coaja rasa si sucul de la o portocala
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura aromata:

Mixam galbenusurile cu zaharul si cu un praf de sare, adaugam apoi faina amestecata cu drojdia (1.5 gr drojdie uscata = o jumatate de lingurita), iaurtul, coaja si zeama de lamaie. Toate aceste ingrediente se amesteca usor, pana se incorporeaza bine. Separat, batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in prima compozitie, cu ajutorul spatulei, cu miscari de rasturnate. 

Amestecul obtinut se pune intr-o tava, nu prea mare, a mea are 20x30 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se pune tava in cuptorul incins la 180 grade, pana cand se rumeneste.  

Intre timp prepar siropul, punand toate ingredientele enumerate mai sus, intr-o cratita. Se fierb pentru 10 minute.  

TIPS-URI

1

Pentru a turna siropul peste prajitura, ambele trebuie sa fie perfect reci, iar prajitura se va portiona abia dupa cateva ore, dupa ce a stat in frigider sa se aseze bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

02.04.2014, 15:54

O pufosenie insiropata!

elena52 1

06.04.2014, 08:37

am facut-o a iesit f. buna

Raluca57 1

14.11.2014, 15:06

Mi-a iesit f gustoasa, dar s-a lasat dupa ce s-a racit, a iesit cam subtire, prin urmare si siropul a fost cam mult. Ce am gresit? mai trebuia faina? Dar gustul este nemaipomenit. Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si piscoturi