Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Ce sa faci cu cozonacul ramas, de care nimeni nu are pofta? Il transformi intr-un desert original si extrem de delicios!
Am pregatit aceasta prajitura pentru familia mea si cu exceptia mamei, care a vazut cum il pregateam, nimeni nu si-a dat seama ca e facuta din cozonac. Am convenit sa nu le spunem ca sa nu fie critici inca dinainte sa manance. Tuturor le-a placut!
Aceasta prajitura aduce o explozie de arome, iar daca sunteti fani ai scortisoarei ,o s-o iubiti. Servita cu o cupa de inghetata , este un desert excelent pentru vara si nu numai. Ma gandesc deja cum o sa o prepar la iarna si o s-o savurez calda , citind o carte.
Compozitie:
Bezea :
Punem laptele intr-o cratita mare pe foc. In cratita punem felii intregi de cozonac,ciocolata,scortisoara si stafidele ( inainte cu vreo 2 ore le puneti in apa calda cu esenta de rom pentru a se umfla) . Amestecam bine ca sa se imbibe laptele in cozonacel.Lasam pe foc pana s-a inmuiat bine si s-a topit ciocolata ,apoi luam cratita si asteptam sa se raceasca complet.
Dupa ce e rece adaugam ouale in compozitie si amestecam.
Punem totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora (sau pana vi se pare aproape gata).
Preparam bezeaua mixand albusurile cu zaharul. Scoatem tava de la cuptor si o intindem peste prajitura. Mai lasam la cuptor inca 10 minute pana se rumeneste putin bezeaua, apoi o scoatem. Dezlipim bezeaua de hartie folosind un cutit umed. Am terminat!
Cum spuneam, aceasta prajitura se poate manca calda sau rece, deci nu va trebui sa asteptati.
Pofta buna!
1
noi am savurat-o cu inghetata de vanilie de la Lidl :))
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult