Prajitura Boema

de T I M E A in Prajituri, 12 Iun 2012 | 42384 vizualizari

 

Multumesc bucatarasului Gaby pentru aceasta reteta.
Cu mici modificari am facut o prajitura minunata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • - 4 oua
  • - 8 linguri zahar
  • - 8 linguri faina
  • - 2 linguri cacao
  • - un varf de sare
  • - 3 linguri apa
  • Pentru sirop:
  • - 2-3 linguri zahar -
  • 200 ml apa
  • Pentru crema:
  • - 1 ou
  • - 5 linguri zahar
  • - 70 gr unt
  • - 3 lingurite ness
  • - 2 lingurite cappuccino
  • - 300 ml frisca
  • Pentru ornat:
  • - 200 ml frisca
  • - 100 gr ciocolata cu cafea
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema:

Pregatim mai intai blatul in felul urmator: batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam apoi zaharul mixand in continuare. Adaugam galbenusurile si apa apoi incorporam faina amestecata cu cacao, folosind o spatula.

Turnam intr-o tava tapeta cu hartie de copt sau folie de Al. si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min. (tava: 22/30 cm)

In timp ce avem blatul la cuptor pregatim prima parte a cremei: amestecam oul, zaharul, prafurile de cafea si untul si punem pe foc mic amestecand pana se topeste zaharul si fierbe. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Scoatem blatul din tava si lasam la racit.

Pregatim siropul: caramelizam zaharul peste care turnam apoi apa rece si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.

Terminam si crema: batem spuma cele 300 ml frisca in care adaugam apoi crema fluida de mai sus. Mixam inca 3-4 minute.

Insiropam blatul si punem crema.

Nivelam frumos.

Batem cele 200 ml frisca ramasa si intindem frumos peste crema.

Radem deasupra ciocolata si dam la frigider minim 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Ligia Bxl 1

19.10.2013, 10:56

deci nu-mi vine sa cred cate vizualizari ai la reteta asta Timea

T I M E A 1

19.10.2013, 13:10

de ce Ligia ) daca sunt puse pe FB de mai multe ori toate retetele au mai multe vizualizari , mai ales prajiturile cu crema

Rahela Velicu 1

14.03.2016, 00:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Boema