Prajitura Cipriota

de brunetica in Prajituri, 6 Noi 2011 | 7639 vizualizari

 

Aceasta reteta am vazut-o la televizor , m-a impresionat atat de mult cum arata prajitura incat am tinut minte toata reteta si am facut si eu reteta intr-adevar o prajitura minunata , cu un gust divin de bun . Incercati reteta sigur o sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g. urda dulce ( ricotta) ,
  • 400 g. samntana dulce ( panna da cucina) ,
  • 1 pahar de zahar ,
  • 1 pahar apa de trandafiri ,
  • 2 lingurite scortisoara ,
  • 5 nuci ,
  • 2 linguri miere de albine ,
  • 2 foi de foietaj ,
  • 100 g. unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Cipriota:

Topim untul si ungem foile de foietaj dam la cuptor pentru a le coace , la foc mediu .

 Cat timp se coc foile pregatim crema : urda dulce o punem intr-un bol , daca trebuie sfaramitata o sfaramitam , adaugam zaharul , scortisoara si apa de trandafiri si amestecam bine , adaugam smantana dulce si amestecam pentru a incorpora bine ingredientele , acoperim bolul cu folie si  dam la rece pentru 20-30 minunte. 

Cand foile de foietaj sant coapte si racite le sfaramitam intr-un bol . 

Ungem o tava cu unt si formam un strat din foile sfaramitate adaugam crema care a stat la rece si peste crema un strat din foile sfaramitate . 

Peste stratul de foi presuram un praf de scortisoara , asezam nucile si mierea de albine .

 Dam la cuptor pentru 15 - 30 minunte  la foc mediu, daca nu incercam cu scobitoarea. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Puteti folosi si foi de placinta , la foile de placinta merge cam 3 sferturi din pachet . 

2

La aceasta prajitura normal trebuie folosita o branza cipriota , dar eu am inlocuit-o cu urda dulce. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Cipriota" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

gaby_gabytza 1

18.11.2011, 20:30

mihaelaradu 1

27.01.2012, 02:20

Prajitura e de fapt o crema si se cheama ANAROPITA. Poti inlocui smantana (pe care noi nu o avem in Cipru numai daca o cumparam de la magazinele romanesti) cu iaurt. Felicitari! Reteta e aproape autentica! Noi o facem aproape saptamanal

brunetica 1

27.01.2012, 08:00

multumesc Mihaela, eu reteta o am de la o emisiune care se numeste Din bunatatile Ciprului si am inlocuit branza cipriota cu urda dulce pentru ca nu o am de unde sa o gasesc aici, dar prajitura imi place foarte mult,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si crema de lapte