Prajitura Claudia

de loredanaaa in Prajituri, 11 Iun 2013 | 38250 vizualizari

 

Prajitura mea din copilarie pe care o cumparam de la cofetarie.La noi in Brasov se numea Claudia,pe site am gasito sub denumirea albinuta,dulcineea sau prajitura cu miere de albine.De mult vream sa o fac asa ca am reusit si mi-a placut,deci o voi face mai des.De foi am fost foarte multumita mi-au iesit moi.

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 600 de grame de faina
  • 180 de grame de zahar
  • 4 linguri de miere
  • 1 lingura de bicarbonat
  • 80 de grame de margarina sau unt
  • 1 ou cateva linguri de lapte, cat e nevoie pentru a omogeniza aluatul

Crema:

  • 1 pahar de lapte de 250 ml
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • 180 de grame de zahar
  • 1 lingura de miere
  • 80 de grame de gris
  • 200 de grame de unt
  • 5-6 linguri de gem acrisor (macese, caise)
  • zahar pudra pentru finisat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Claudia:

Foile:

Margarina sau untul (eu am facut cu unt in reteta cerea margarina ),mierea si zaharul se  fierb la foc mic pana se topeste zaharul .Atentie sa nu lasati prea mult pe foc,doar cat s-a topit zaharul.

Compozitia de mai sus se raceste,apoi se  adauga cate un pic din faina amestecata cu bicarbonatul, amestecand  bine.Adaugati restul de faina si oul ,apoi framantati.Puneti cateva linguri de lapte, pe rand, cat sa se omogenizeze aluatul.

Impartiti aluatul in patru parti care se intind in foi subtiri.Le coaceti pe dosul tavii unse  cu unt sau puneti pe foaia de copt, (eu le-am intins cu sucitorul pe foaia de copt un pic cat se poate ,apoi pe dosul tavii incalzite le-am intins mai usor) .

Foile intinse se inteapa  cu furculita si se coc la 180 grade.Aveti grija  ca se coc foarte repede.

Crema:

 Intr-o cratita puneti laptele, zaharul si mierea pe foc .Cand incepe sa fiarba dati focul mic si imediat  adaugati  grisul in ploaie, amestecand continuu(eu data viitoare voi adauga mai mult lapte si voi face mai multa crema ).Se lasa pe foc pana se ingroasa.

Cand compozitia sa racit se adauga esenta de vanilie sau zaharul vanilat si untul.Mixati  la viteza mare pana devine  o crema spumoasa.

Asamblarea:

Intindeti pe prima foaie jumatate din crema,asezati a doua foaie care se unge cu gem ,a treia foaie cu  jumatatea de crema ramasa si se termina cu ultima foaie.

Asesati deasupra prajiturii o tava cu 2-3 carti deasupra,lasati la loc racoros pana a doua zi ca sa se inmoaie.A doua zi pudrati prajitura cu  zahar pudra si taiati-o  dupa preferinte.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

data viitoare voi face mai multa crema si voi adauga un pic lapte mai mult.

2

in loc de zahar am pus dulcificant

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Claudia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

symo 1

02.10.2013, 09:09

,am cautat-o mai demult ,cu acest nume ..si nu era.Era si preferata mea ,pe langa Cremsnit

babi5 1

02.10.2013, 10:10

Rahela Velicu 1

03.06.2021, 14:50

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie