Prajitura coco-vanilla

de VanessaAli in Prajituri, 5 Ian 2017 | 14510 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
O prajitura pe care mama o facea cand eram mici. Din pacate, o data nu i-a iesit crema si de atunci a incetat sa o mai faca.
 Craciunul asta mie si surorii mele ni s-a facut foarte pofta de ea, asa ca am trecut-o pe lista de prajituri obligatorii, doar ca de data asta am facut-o eu.
O bunatate !
 

 

INGREDIENTE

Pentru foile cu cacao

  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri lapte
  • 1 lingura esenta de rom

Pentru umplutura de cocos

  • 8 albusuri
  • 250 g zahar
  • 200 g cocos

Pentru crema

  • 6 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 450 ml lapte
  • 50 g amidon/faina
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 150 g unt

Pentru decor: ciocolata neagra

Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura coco-vanilla:

Pentru foile de cacao

Batem untul cu zaharul si galbenusurile, apoi incorporam laptele si esenta. Adaugam praful de copt, apoi faina si cacaua (pe care le cernem). Framantam bine aluatul pe care il impartim in doua parti egale.

Pentru partea cu cocos

Albusurile le-am batut spuma, am adaugat zaharul treptat, am obtinut o spuma lucioasa si densa. Am amestecat-o usor cu vanilia si cocosul.

 Intindem foile de cacao pe dimensiunea tavii, direct pe hartia de copt.

Am asezat prima foaie in tava cu tot cu hartie, am intepat-o putin cu furculita si am pus umplutura de cocos. Apoi, am luat cea de-a doua foaie, intepata dinainte, si am asezat-o cu fata in jos, peste umplutura,  apoi am dezlipit hartia de copt. Am copt prajitura la 180 grade C, pentru aproximativ 20-30 de minute. Am lasat-o sa se raceasca bine si doar mai tarziu am scos-o din tava.

 Pentru crema:

Am pus amidonul intr-un bol si l-am amestecat cu cateva linguri din laptele rece, ca la o budinca. Restul de lapte l-am pus peste galbenusuri (intr-o oala), am pus zaharul si le-am mixat. Am turnat amidonul si am pus oala la baie de aburi, pana cand compozitia s-a ingrosat ca o budinca (in jur de 10-15 minute). Luam compozitia si o lasam sa se raceasca complet, apoi punem untul moale,esenta si mixam bine. Intindem crema peste ultimul blat de cacao si razalim ciocolata neagra pe deasupra (optional puteti sa faceti o glazura din ciocolata, sunt sigura ca iese excelent si asa)

 Gata prajitura ! Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura coco-vanilla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

VanessaAli 1

09.01.2017, 09:22

Multumesc! Bineinteles Rux, te astept

dantes 1

28.01.2017, 06:28

delicioasa!

Sidy 1

28.01.2017, 07:43

Sigur a avut un gust foarte bun si a disparut repede din farfurie ! La Favorite cu ea...

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere si prune