Prajitura cu ananas

de yafa in Prajituri, 29 Sep 2010 | 9117 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie de compot de ananas(800g)
  • 180g de faina
  • 160g de zahar
  • 40g de unt
  • 4oua
  • extract pasta de vanilie
  • 7g de praf de copt
  • ~90g de zahar(3linguri cu varf)
  • frisca din 300ml de smantana
  • +
  • 1 zahar vanilat, 1 intaritor de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ananas:

Batem ouale cu zaharul si pasta de vanilie pana ajungem la o spuma alba. Ungem cu unt o tava de tort cu fundul detasabil. Pe baza tavii asezam un cerc din hartie de copt care a fost si el uns generos cu unt( pe ambele parti), peste care depunem feliile de ananas.

 Preincalzim cuptorul la 180°C.

Amestecam faina cu praful de copt  si  le incorporam in spuma de oua. Varsam jumatate din cantitate peste ananas. Feliile ramase in sirop se taie maruntel, se adauga peste maiaua de oua. Varsam deasupra urmatoarea jumatate.

Dam la cuptor 40 de minute, la final incercam cu scobitoarea si intoarcem prajitura pe un grilaj sa se racoreasca.

In siropul ramas de la ananas adaugam 3 linguri pline de zahar si un pic de vanilie si lasam sa fiarba la foc mic pana se formeaza un sirop de glaseaza lingura. 

Cand prajitura este putin racorita, acoperim feliile de siropul preparat. Putem lasa natur sau glasa cu frisca.

Pregatim frisca si glasam prajitura dupa placere. Serviti rece, pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cafea (by Miha)