Prajitura cu ananas

de Miha in Prajituri, 21 Dec 2014 | 11268 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 9 linguri de ulei
  • 9 linguri de lapte
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • extract de lamaie
  • In plus:
  • ananas din compot, atat cat sa se acopere fundul vasului in care coacem prajitura
  • 3-4 linguri zahar pentru caramelizat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ananas:

Scoatem ananasul din compot si-l punem la scurs intr-o strecuratoare sau pe un platou tapetat cu prosoape absorbante.

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharulsi extractul de lamaie si mixam pana obtinem o spume consistenta.

Extractul de lamaie se poate inlocui cu orice alta aroma va place. Mie mi-a placut foarte mult combinatia de lamaie cu ananas, voi faceti cum va place.

Adaugam uleiul treptat, apoi faina amestecata cu praful de copt, alternand cu lapte. Vom obtine o compozitie ca o smantana.

Intr-un vas mai mic punem zaharul la topit. Cand a devenit lichid il turnam in vasul in care vom coace prajitura si il intindem repede pe toata suprafata. Nu e neaparat necesar sa fie uniform.

Caramelul se va intari foarte repede in contact cu vasul, astfel ca ori va miscati foarte repede ori incalziti un pic vasul inainte.

Asezam pe fundul vasului feliile de ananas, apoi acoperim cu compozitia de chec. Dam vasul la cuptor la foc mediu pana prajitura se rumeneste usor deasupra. Se lasa la racit in tava.

Vasul in care am copt prajitura e un vas de ceramica, cu o capacitate de 1.2 litri Pe eticheta zice ca are diametrul de 27 cm, dar mie imi pare mai mica

Dupa ce s-a racorit, se pune un platou peste vas si cu o miscare ferma vom rasturna prajitura. O lasam sa se raceasca foarte bine si daca o sa consideram necesar o insiropam cu sucul din conserva de ananas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mirela0911 1

28.12.2014, 09:09

Imi place cu ananas! Tare buna!

mihaelar63 1

07.04.2015, 16:44

Oare unde am fost cand postai retetele astea ? Cred ca tu erai de ziua si eu de noapte

Panacris 1

18.06.2015, 07:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Roxana