Prajitura cu banane si crema de branza

de xana in Prajituri, 27 Aug 2013 | 6333 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru prajitura:
  • 2 banane coapte bine
  • 170 gr margarina
  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 250 gr iaurt
  • 100 ml lapte
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 100 gr migdale macinate
  • 2 linguri suc de lamaie
  • esenta de vanilie
  • un varf de lingurita sare
  • Pentru crema de branza:
  • 250 gr crema de branza
  • 100 gr margarina (la temperatura camerei)
  • cca 120 gr zahar praf
  • Pentru ornat:
  • migdale macinate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu banane si crema de branza:

Bananele se zdrobesc cu furculita si se amesteca cu iaurtul, laptele si sucul de lamaie.

Albusurile se bat spuma. Faina o amestecam cu bicarbonatul si sarea.

Margarina se mixeaza cu zaharul pana devine pufoasa apoi i se adauga galbenusurile unul cate unul si esenta de vanilie.

Dupa ce galbenusurile s-au incorporat bine, adaugam putina faina, amestecam, apoi putin din amestecul de banane, iar amestecam si tot asa pana le terminam pe amandoua, ultima adaugata fiind faina.

Urmeaza apoi albusurile si migdalele, amestecam si punem intr-o tava cu hartie de copt.

Se da la cuptor pentru cca 40-50 de minute sau pana cand, la introducerea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.

Pentru crema: Margarina se amesteca bine cu branza apoi adaugam cate putin din zahar pana ajunge la o consistenta mai groasa, atat cat sa nu curga cand o vom pune pe prajitura. Se da la frigider.

Cand prajitura e gata, se lasa la racit apoi se unge deasupra cu crema de branza peste care presuram migdale macinate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu banane si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura