Prajitura cu bezea si mar

de nadina73 in Prajituri, 26 Feb 2010 | 10502 vizualizari

 

foarte gustoasa

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 250 zahar
  • 5 galbenusuri
  • 1 praf de copt si un cub de drojdie(cat o nuca)
  • zeama de la 1 lamaie
  • 300 faina alba
  • 180 ml ulei
  • 130 ml apa clocotita
  • coaja de la o lamaie
  • bezea:
  • 5 albusuri(ramase de la blat)
  • 150-200 g zahar
  • crema:
  • 2 kg mere
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea si mar:

Merele se spala se curata de coaja apoi se razuiesc si se calesc cu zaharul si scortisoara ,apoi se lasa la racit.

Pt blat -se amesteca galbenusurie cu zaharul ,coaja de lamaie si sucul de lamaie. Acestea se freca bine dupa care punem uleiul si mixam bine,apoi drojdia (eu am pus uscata) si praful de copt si mixam repede,apoi punem faina  si amestecam cu o spatula,compozitia trebuie sa curga dar nici sa nu fie prea lichida.

Aceasta compozitie se pune intr-o tava tapetata cu unt si faina sau o folie de aluminiu si se baga la cuptorul preincalzit bine pt 10 minute ,dupa care se scoate si se pun merele calite nestorse,dupa care se baga din nou la cuptor aproximativ inca 40 minute.

Intre timp se bat albusurile foarte bine cu zaharul .Inainte de a scoate prajitura din cuptor cu 5 minute se scoate si se pun albusurile batute si se modeleaza putin cu o furculita dupa care se reintroduce tava la cuptor pentru inca 5 minute.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea si mar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

nadina73 1

28.02.2010, 02:13

da teo sti de ce fiindca am uitat-o mai mult timp in cuptor ,dar a iesit bine ,de obicei o las 5 minute dupa ce pun bezeaua dar acuma a rams poate chair si mai bine de 10 minute.,

danis 1

29.03.2010, 01:49

e foarte buna ,am mancat e

MIUTA 1

16.01.2011, 18:50

Am luat si eu reteta,super buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si crumble