Prajitura cu bilute de branza

de Merisor in Prajituri, 10 Noi 2012 | 4497 vizualizari

 

Bilutele mele de branza au fost de fapt niste biloaie ca le-am facut cam mari, dar una peste alta a iesit foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Sare
  • Esenta de rom

Pentru bilute:

  • 800 gr branza dulce
  • 100 gr stafide
  • 100 gr nuca de cocos
  • 5 linguri gris
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • Coaja de lamiae
  • Esenta de lamiae
Portii: 28
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bilute de branza:

Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile spuma  impreuna cu sarea, adaugam zaharul treptat si obtinem o bezea destul de tare. Punem galbenusurile unul cate unul, amestecand incet, apoi treptat uleiul, esenta si la final faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.

Tapetam tava cu ulei si presaram faina, nu am pus hartie de copt din cauza branzei.

Rasturnam blatul in tava. Eu am folosit o tava de 24/36 cm.

Facem bilutele  amestecand branza cu zaharul, coaja de lamiae si esenta, frecam intens pentru omogenizare, apoi adaugam grisul, satafidele cre au stat la hidratat in apa si oul.

Pe un platou presaram nuca de cocos, luam cate o lingura din compozitia de branza si formam bilute pe care le tavalim prin nuca de cocos si le asezam distantat in blat.

Mie mi-au iesit 28 de bilute si am ajuns la concluzia ca trebuia sa folosesc o tava mai mare deoarece le-am pus prea aproape una de alta si pe alocuri s-au unit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bilute de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Mihaela11_jo 1

11.11.2012, 17:14

Delicioasa

dobrezaira 1

12.11.2012, 10:38

excelenta

Sim0na 1

12.11.2012, 12:35

De cand imi tot propun sa fac si eu bunatatea asta.. Cu bilute sau biloaie, cred c-a fost delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu bilute de branza