Prajitura cu biscuiti, mascarpone si caise

de adasev12 in Prajituri, 10 Aug 2011 | 10530 vizualizari

 

Prajitura cu biscuiti, mascarpone si caise este o prajitura rapida si buna....doar la jeleu am dat-o in bara ca l-am lasat prea mult la racit si nu am mai reusit sa -l intind uniform...

 

INGREDIENTE

  • blat de biscuiti:
  • 350 g biscuiti
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml lapte50 g margarina
  • 50 g unt
  • crema:
  • 300 g mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 125 g zahar pudra
  • 200 ml frisca50 g unt
  • reo 8-10 caise
  • jeleu:
  • 4 caise
  • un plic de jele incolor
  • 2 lg zahar
  • 250 g apa
  • jele:
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu biscuiti, mascarpone si caise:

Mod de preparare pentru prajitura cu biscuiti, mascarpone si caise

Blat: biscuitii se faramiteaza cat mai bine, ciocolata se topeste cu laptele si se toarna peste biscuiti. Untul si margarina se topesc la microunde si se toarna si astea peste  biscuiti. Se amesteca bine....Amestecul obtinut se pune intr-o tava, se niveleaza bine cu mainile si se da la rece pana se face crema. Puneti in tava o folie apoi blatul, astfel o sa  puteti scoate usor prajitura din tava.

Crema:untul moale impreuna cu galbenusurile si cu zaharul se freaca spuma. Se adauga apoi mascarpone si se amesteca bine. Frisca se bate si se amesteca  cu crema. Caisele se taie bucati si se adauga si ele in crema, se amesteca usor, apoi se intinde crema peste blatul de biscuiti.

Jeleu: se mixeaza bine caisele. Pliculetul de praf de jeleu se dizolva in apa, se adauga si zaharul si se pune pe foc. Se aduce la punctul de fierbere amestecand mereu. Se lasa sa dea cateva clocote la foc mic, cam 2 minute, apoi se stinge focul si se lasa 1 minut sa se astampere...Eu am lasat-o mai mult ca mi-a fost frica sa nu se topeasca crema, si din pacate nu am reusit sa o intind uniform, ca s-a intarit prea tare...Caisele pasate se amesteca in jeleu si apoi se toarna peste crema.

Prajitura cu biscuiti, mascarpone si caise se da la rece macar o ora...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu biscuiti, mascarpone si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (37)

Mihaela11_jo 1

12.08.2011, 00:01

Foarte buna si apetisanta
Ai toata admiratia mea ca reusesti sa faci atatea bunatati cu asa bebelusa dulce si mica

adasev12 1

12.08.2011, 00:36

cristinne...multumesc
mihaela, multumesc mult, esti f draguta...e cumintica....alex e mai rau....

naomy 1

28.03.2012, 17:45

ce bun e arata bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tìramisú - reteta originala