Prajitura cu biscuiti si iaurt

de Patricia Iordache in Prajituri, 15 Mar 2013 | 22361 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe site-ul Teo's kitchen. Trebuie sa o incercati! Se prepara atat de simplu si este delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • - 1 pachet biscuiti patrati (aproximativ 24 bucati );
  • - 2 pahare iaurt DANONE (400 gr fiecare);
  • - 10 linguri zahar;
  • - 2 pliculete zahar vanilat;
  • - 2 pliculete gelatina (fiecare 10 gr);
  • - o cana de cacao cu lapte facuta in casa;
  • - cateva picaturi esenta de rom;
  • - o lingurita de ness;
  • - putina cacao sau scortisoara pudra (pentru decor)
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu biscuiti si iaurt:

Intr-un pahar de iaurt punem unul din plicurile cu zahar vanilat, 5 lingurite de zahar, 1 plic de gelatina (dupa ce a fost pusa la hidratat in putina apa rece si apoi incalzita putin fara a ajunge la fierbere!!).

In celalalt pahar de iaurt punem ceea ce ati pus si in primul pahar, dar, in plus adaugati ness-ul si picaturile de esenta de rom. Luam un vas (al meu a fost dreptunghiular, de yena), se aseaza un strat de biscuiti (12 biscuiti) inmuiati in cacao cu lapte, turnam peste acestia continutul primului pahar de iaurt, bagam vasul pentru 10 minute la frigider.

Scoatem vasul si adaugam alt strat de biscuiti (12 biscuiti) scaldati in cacao cu lapte si turnam peste ei continutul celui de-al doilea pahar de iaurt.

Dam totul la rece pentru minim 3 ore, pudram cu cacao sau scortisoara (eu asa am pus), portionam si papam :)  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu biscuiti si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (31)

ralu_ca 1

04.08.2013, 00:27

delicioasa!

simona72 1

04.08.2013, 06:49

Minunata reteta ta!!! Am bagat la seif pt zile calduroase!

COSTEO 1

16.08.2013, 18:04

Mama bestiala cu ea la favorite!buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Eugenia