Prajitura cu blat de cocos si crema de mascarpone

de mirela0911 in Prajituri, 18 Dec 2016 | 16584 vizualizari

 

Ieri, toata ziua am facut torturi si prajituri, pentru altii :D, dar printre ele am facut ceva rapid si pentru noi, din albusurile stranse prin congelator!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 8 albusuri
  • un praf de sare
  • 8 lg zahar
  • 3 lg faina
  • 100 g nuca de cocos

Pt. crema:

  • 3 lg crema de vanilie (ramasa de la torturi)
  • 250 g mascarpone
  • 150 ml frisca

Mai este nevoie de:

  • 3 lg crema nutella
  • ciocolata amaruie pentru ras
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de cocos si crema de mascarpone:

Blatul: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se incorporeaza apoi faina si nuca de cocos. 

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 25-30 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se scoate din cuptor, se pune pe un platou si, asa fierbinte, se unge cu crema nutella. In timp ce se raceste blatul, se pregateste crema.

Crema: Mascarpone se mixeaza impreuna cu crema de vanilie. Separat se bate frisca, apoi se incorporeaza in crema de mascarpone cu vanilie. Se va obtine o crema pufoasa, aromata.

Se unge toata suprafata blatului cu crema, iar deasupra se rade ciocolata amaruie.

Se poate portiona ca atare sau daca preferati o prajitura mai inalta, se taie blatul in doua si se suprapun.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti crema de vanilie, se poate prepara un plic de praf de budinca conform instructiunilor, doar cantitatea de lapte va fi mai mica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de cocos si crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originala, cu frisca, mascarpone si cafea