Prajitura cu blat de nuca si crema de vanilie

de Sim0na in Prajituri, 4 Apr 2015 | 23651 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 400 ml lapte dulce
  • 100 g frisca
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Ptr. decor: ciocolata rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de nuca si crema de vanilie:

Blat: Am amestecat faina cu nuca macinata si praful de copt. Albusurile impreuna cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Am adaugat zaharul si zaharul vanilat, si am mixat pana amestecul capata o nuanta lucioasa. Cu ajutorul unei spatule, am incorporat amestecul de faina si nuca, amestecand de jos in sus. Am uns si tapetat cu hartie de copt, o tava de 20x30, in care am turnat compozitia. Tava am dat-o la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana se rumeneste usor si devine ferma la atingere. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema: Glabenusurile le-am mixat cu zaharul pana s-au albit. Am adaugat faina si am omogenizat usor. Laptele l-am pus treptat, amestecand usor. Vasul l-am pus pe foc mic si am amestecat continuu, fara a lasa sa clocoteasca, pana ce compozitia s-a ingrosat. Am dat deoparte si am lasat sa se raceasca, amestecand din cand in cand pentru a nu face crusta. In budinca racita am incorporat frisca batuta si am adaugat esenta de vanilie. Peste blatul racit am pus crema, iar deasupra ciocolata rasa. Prajitura am dat-o la frigider pentru cateva ore, apoi am portionat-o .

Va invit la o bunatate de prajitura!!

Inspiratie: http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-crema-de-vanilie/

Multumesc Miha!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de nuca si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

loretta2 1

08.04.2015, 23:20

e bun, dar blatu ii prea subtire. trebuie asa sau trebuia mai gros?

Sim0na 1

09.04.2015, 07:23

Loretta, blatul este suficient de inalt. Poate nu-i relevant din pozele postate, in ultima poza se vede mai bine. Nu stiu cat de gros "trebuia", prajitura a fost foarte echilibrata cu blatul asta.

AndreiaMiron 1

07.02.2019, 13:43

Cam subtire mia iesit si mie blatul, clar nu a crescut sufficient, cauza o fi faina sau praful de copt?

COMENTEAZA

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Petits chinois