Prajitura cu branza

de Miha in Prajituri, 24 Oct 2012 | 15138 vizualizari

 

O prajitura cu branza pe care copiii mei o adora.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 350 g branza de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingura zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 50 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 125 g mascarpone
  • 200 g branza de vaci
  • 150 g lapte condensat indulcit
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 2 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Blat:

Se amesteca intr-un castron branza cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom. Adaugam laptele si uleiul si omogenizam. La sfarsit incorporam  faina amestecata cu praful de copt si framantam putin, pana obtinem un aluat nelipicios.

Aluatul obtinut il intindem in tava (25/35 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina. La inceput il intindem bine cu mana, apoi il nivelam cu ajutorul unui pahar, presam bine cu fundul acestuia, trecut de cate ori este nevoie prin faina.

Umplutura:

Punem toate ingredientele intr-un castron si le mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o compozitie fina si lichida, pe care o turnam in tava peste aluat.

Dam prajitura cu branza la cuptor, la foc mediu pana prajitura incepe sa se aureasca deasupra.

In cuptor vom pune un vas sau o tava cu apa, pentru a crea efectul de sauna.

Prajitura cu branza se lasa la racit in tava apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta