Prajitura cu branza de vaci

de Lavinia in Prajituri, 2 Sep 2013 | 15941 vizualizari

 

Foarte frageda si delicioasa.Sursa de inspiratie :Gabi,Rocsi si Babi cu mici modificari :-)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 160 g unt
  • 3 oua mici(2 mari)
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la 1 lamaie
  • 350-400 g faina
  • 1 praf de copt
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 300 g smantana
  • 4 oua mari (eu am folosit 6 foarte mici)
  • 4 linguri gris (80 g)
  • 250 g zahar
  • 2 lingurite vanilie
  • 100 g stafide inmuiate in rom
  • coaja de la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci:

Aluat:

Freaca untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat. Adauga ouale,unul cate unul si mixeaza bine dupa fiecare. Adauga praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,coaja de lamaie si faina treptat pana rezulta un aluat usor de modelat care nu se mai lipeste de maini. Inveleste aluatul intr-o folie si baga-l la frigider pentru 2 ore.(Eu l-am lasat peste noapte)

Umplutura:

Mixeaza branza de vaci cu zaharul si vanilia. Adauga pe rand ouale si mixeaza bine. Adauga smantana ,coaja de lamaie,grisul si stafidele si amesteca pana se incorporeaza bine.

Imparte aluatul in 2.

Din prima parte intinde o foaie subtire pe care o pui in tava tapetata cu hartie de copt (35/25 cm) si presara putin gris pe ea.

Adauga umplutura si niveleaza bine cu o spatula.

Rade pe razatoarea mare sau rupe in bucatele mici cealalta parte de aluat si pune-o pe toata suprafata prajiturii.

Coace prajitura in cuptorul preincalzit pentru 50-60 de minute .(testul scobitorii)

Las-o putin la racit apoi pudreaza cu zahar pudra

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Black Forest Cheesecake