Prajitura cu branza de vaci si visine

de Lavinia in Prajituri, 16 Noi 2012 | 4695 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 15 ml coniac/rom
  • esenta vanilie
  • 100 g faina
  • 30 g cacao
  • 100 g unt topit
  • praf de copt
  • Crema
  • 500 g branza de vaci
  • coaja de la 2 lamai
  • 140 g miere
  • esenta vanilie
  • 500 ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • Decor:
  • un borcan compot de visine
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 50 g zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si visine:

Blat:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul, galbenusurile, untul topit, coniacul, vanilia si faina amestecata cu praful de copt si cacaua.

Crema:

Se amesteca branza cu coaja de lamaie,mierea ,vanilia si frisca batuta . Se hidrateaza gelatina in 50 ml apa timp de 5 min iar apoi se pune pe baie de aburi sa se topeasca(atentie,sa nu fiarba) apoi se incorporeaza in crema.

Decor:

Se fierbe praful de budinca cu 300 ml suc de visine.

Asamblare:

Se pun crema si visinele peste blat si se lasa la rece minim 2-3 ore. Cand s-a intarit crema se adauga peste ea budinca usor racita .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tunel cu branza si visine