Prajitura cu branza dulce si bezea

de Angelina_Elena in Prajituri, 29 Apr 2013 | 14708 vizualizari

 

O prajitura care mie imi place foarte mult! Reteta o am din caietul de prajituri al bunicii mele!:X

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 5 galbenusuri
  • 9 linguri zahar
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt(8 g)
  • 1 praf de sare
Crema de branza:
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 6 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura gris
  • 1 bol mic de stafide
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
Bezea:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita otet
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si bezea:

Blat: galbenusurile se mixeaza spuma cu zaharul si praful de sare.

Adaugam uleiul, laptele si continuam sa mixam.

Faina o amestecam cu praful de copt, o adaugam peste compozitia de galbenusuri si mixam bine pana la incorporarea completa.

Punem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei si dam la cuptor pana cand se rumeneste foarte usor deasupra!

Crema de branza: intr-un vas punem branza, grisul, ouale, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie, coaja de lamaie si mixam bine.

Apoi scoatem tava din cuptor, intindem crema de branza deasupra, presaram stafidele si dam din nou la cuptor pana cand se incheaga branza.

Cand branza a prins o usoara crusta aurie deasupra, mixam albusurile spuma cu praful de sare si otetul pana se intaresc.

Apoi adaugam lingura cu lingura zaharul si mixam in continuare pana cand obtinem o bezea lucioasa.

Scoatem din nou tava, intindem bezeaua deasupra si o dam  la cuptor pana cand bezeaua se maroneste usor.

Se lasa sa se raceasca, apoi se serveste!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Putem inlocui stafidele cu merisoare.

2

Otetul se adauga in bezea pentru ca prajitura sa se poata taia cu usurinta cand e gata!

3

Tava folosita de mine are dimensiunea de 25/36 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuci si crema de branza