Prăjitură cu brânză (fără aluat)

de ionix in Prajituri, 12 Mar 2012 | 12184 vizualizari

 

simplă și gustoasă

 

INGREDIENTE

  • 1 kg brânză de vaci dulce 
  • 6 ouă 
  • 2-3 pliculețe de zahăr vanilat 
  • stafide 
  • coaja rasă de la o lămâie 
  • 4-5 linguri cu făină 
  • 300 g zahăr 
  • 1 pliculeț cu praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu brânză (fără aluat):

Se amestecă branza de vaci cu gălbenușurile, zahărul, coaja de lămâie, stafidele și făina+praful de copt.

Albușurile se bat spumă împreună cu un praf de sare și zahărul vanilat.

Albușurile bătute spumă se adaugă în restul compoziției, amestecând de jos în sus.

Ungem un vas yena cu unt și puțin pesmet iar apoi turnăm compoziția.

Dăm la cuptor la foc mediu, în partea de mijloc și lăsăm până se rumenește frumos(eu am ținut-o 40 de min.)

Se taie și se servește după ce s-a răcit.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu brânză (fără aluat)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza