Prajitura cu branza si mere

de Corinuta in Prajituri, 25 Mar 2011 | 5750 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr. aluat:
  • 200 g faina
  • 75 g zahar pudra
  • 100 g unt sau margarina
  • unt ptr uns tava
  • Ptr. umplutura:
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 mere
  • 500 g branza dulce
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura gris
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si mere:

Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga faina si 2-3 linguri de apa rece. Se framanta pana se omogenizeaza, se acopera cu o folie si se da la frigider 30 de minute.

Ouale se amesteca cu zaharul, branza, vanilia, faina si grisul. Merele se spala, se taie in patru si se scot cotoarele, apoi se taie felii. Se stropesc cu zeama de lamaie.

Se unge tava cu unt si se da drumul la cuptor. Se intinde aluatul si se pune in tava, peste el se intinde crema de branza, se pun feliile de mere si se presara zahar.

Se baga in cuptorul incins pentru 30 de minute, iar in ultimele 10 minute se reduce focul la jumatate. Dupa ce se raceste se poate pudra cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu malai si branza