Prajitura cu branza si portocale

de getix in Prajituri, 20 Mar 2013 | 7048 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • esenta vanilie
  • un praf de copt

Crema:

  • 250 g crema de branza
  • 25 g unt
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite de gelatina
  • 2 portocale
  • 300 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie,
  • zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si portocale:

Pentru blat : se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul apoi se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta si ingredientele uscate (faina  se amesteca cu praful de copt impreuna cu cacaoa) .Se introduce blatul la cuptor timp de 15-20 min.

Pt. crema: se mixeaza crema de branza cu zaharul si untul pana se obtine o crema  omogena. Frisca se bate spuma impreuna cu esenta+ z.vanilat.Gelatina se hidrateaza  in 3-4 linguri suc de portocale. Dupa hidratare se topeste ( eu am folosit cuptorul cu microunde pt 20 sec.) si se amesteca cu 2-3 linguri din crema de branza  apoi se pune toata gelatina  in crema . Adaugam frisca si portocalele taiate marunt  si amestecam bine .

Tapetam tava in care am copt blatul cu folie, turnam crema  apoi  deasupra blatul. Se lasa la frigider pana se incheaga crema. Dupa ce a stat indeajuns la rece se rastoarna pe un platou si se orneaza dupa preferinta .

Eu am folosit o tava prea mica  si din acesta cauza a blatul a crescut destul de mult astfel incat l-am taiat  pe jumatate ( asa a rezultat o prajitura si sa zicem un tortulet  pe care l-am   asamblat in forma de inima),. Daca lasam blatul asa, riscam ca prajitura sa iasa foarte inalta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy