Prajitura cu branza si vanilie

de Mihaela in Prajituri, 8 Iun 2009 | 8707 vizualizari

 

Nu o mai facusem de mult, si cum imi place branza, nu am stat pe ganduri..

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 175 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 75 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura cacao
  • 1 ou
  • 75 g unt
Umplutura:
  • 350 g branza de vaci (eu cred ca am avut mai multa)
  • 75 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 1/2 plic budinca de vanilie (praf)
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si vanilie:

Se amesteca intr-un castron faina, praful de copt, cacao, zaharul tos si cel vanilinat. Se face o adancitura, adaugam oul si untul taiat cubulete. Se framanta rapid ingredientele, pana se obtine un aluat omogen. Se inveleste aluatul in folie alimentara si se da la rece pentru 60 de minute.
Pentru umplutura se freaca branza de vaci intr-un castronel impreuna cu zaharul. Se separa galbenusurile de albusuri.
Se incorporeaza galbenusurile, untul moale, praful de budinca, precum si zaharul vanilinat in masa de branza. Se amesteca bine cu mixerul.
Se bat albusurile spuma si se adauga peste branza.
Se scoate aluatul de la rece. Se opreste o cantitate mica din el, iar restul se intinde intr-o tava (preferabil cu fund detasabil). Ridicam marginile in sus 2 cm. Eu am intins cu mana aluatul pt ca se inmoaie foarte repede.
Se toarna umplutura si din restul de aluat se fac bilute cu care se orneaza. Se da la cuptorul preincalzit la 180C pentru 40 minute.
Se lasa la racit si se taie rece.
A mea e un pic rumenita ca am uitat-o in cuptor dupa ce l-am oprit, din motive de pitica neastamparata.. plus ca nu am mai avut rabdare (nici eu, dar nici pitica) si am taiat-o calda :D
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Mihaela 1

09.06.2009, 08:58

o facui io din lapte

Mihaela 1

09.06.2009, 09:01

apropo se poate sterge dublura retetei? nu stiu cum de mi s-a dublat..

elena1988 1

05.03.2011, 10:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu visine si glazura de capsuni