Prăjitură cu caise

de ionix in Prajituri, 6 Iul 2011 | 5477 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g iaurt 
  • 400 ml lapte
  • 200 g unt
  • 250 g zahăr
  • 5 ouă
  • circa 700 g făină
  • coaja rasă de la o lămâie
  • un pliculeţ praf de copt
  • 1,5 kg caise
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu caise:

Caisele se spălă, se taie-n două, scoatem sâmburii şi le lăsăm la scurs.

Pregătim aluatul:

Ouăle le batem spumă cu un praf de sare şi jumătatea din cantitatea de zahăr. Când zahărul s-a topit, adăugăm treptat laptele peste ouă.

Separat frecăm untul cu estul de zahăr şi iaurtul, până se topeşte zahărul.

Amestecăm cele două compoziţii şi punem coaja de lămâie.

Praful de copt se amestecă cu făina şi se toarnă uşor în mixul de compoziţii. Se pune suficient de mult aluat cât să iasă la fel de gros ca un alut de chec.

 Pe o tavă mare punem hârtie de copt şi aşezăm  jumătăţile de caise cu miezul în sus. Turnăm aluatul având grijă să intre aluatul peste tot.

Se dă la foc mediu în partea de sus , la cuptorul preîncins. Eu am lăsat-o 45 de minute, dar am făcut testul cu scobitoarea înainte de a o scoate din cuptor.

Se lasă la răcit, se pudrează cu zahăr şi apoi se taie.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Laly 1

02.09.2011, 22:31

Ionela La multi ani,cu sanatate, bucurii, impliniri si fie ca tot ceea ce iti doresti sa se implineasca

ionix 1

04.09.2011, 15:56

Vă mulţumesc din suflet! Mi-e tare dor de voi.

irena 1

03.03.2012, 12:54

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura coapta la aburi