Prajitura cu caise si zmeura

de Constelatialeu in Prajituri, 9 Iul 2013 | 10213 vizualizari

 

Trebuie sa profitam din plin de sezonul fructelor aromate si delicioase,la iarna o sa le ducem dorul,congelate nu mai sunt asa de bune.Asa ca am combinat niste caise cu zmeura,va garantez ca nu s-au suparat deloc ......

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 1/2 pliculet praf de copt cu sofran
  • 10 linguri ulei
  • 180 g zmeura
  • 5-6 caise
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise si zmeura:

Galbenusurile le frecam cu zaharul pana acesta se topeste ,adaugam uleiul ca la maioneza. Separat albusurile le batem bine. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in galbenusuri, apoi adaugam albusurile amestecand usor de jos in sus. Oprim cateva linguri din compozitie in care adaugam cacaoa si laptele. Tapetam  tava cu unt si faina, turnam compozitia galbena si apoi pe cea maro si ne jucam un pic prin ea cu un bat de frigaruie ( cum se vede in imagine).

Caisele le curatam de coaja si le taiem in bucati mai mici apoi le tavalim prin zahar. Dam tava la cuptorul preancalzit, timp de 10 min, apoi o scoatem si punem caisele si zmeura, bagam tava din nou la cuptor. Este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem tava si lasam sa se raceasca, apoi taiem in bucati potrivite.

Se poate pudra cu zahar sau lasa asa cum este.

TIPS-URI

1

albusurile se bat cu un praf de sare

2

ca sa nu se lase fructele pe fundul tavii,nu le punem de la inceput

3

tava are dimensiunile 35/25

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi, mascarpone si mure