Prajitura cu Ceva fin Delaco, iaurt si mure

de Angelina_Elena in Prajituri, 24 Aug 2013 | 5906 vizualizari

 

O prajitura gen Cheesecake, care in afara de branza contine iaurt si mure. Dupa ce sta la frigider e perfecta... delicioasa, cremoasa, racoroasa!:)

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 80 g unt
  • 55 g faina
  • 2-3 linguri apa rece
  • 1 praf de sare
Umplutura:
  • 1 cutiuta Ceva fin cu smantana Delaco
  • 4 oua
  • 550 g iaurt
  • 200 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 bol mic de mure
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Ceva fin Delaco, iaurt si mure:

Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina si sarea.  

Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot.

Turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul.

Aluatului rezultat i se da forma de bila, se impacheteaza intr-o folie de plastic si se da la frigider pentru 30-60 de minute.

Scoatem apoi aluatul de la frigider si il intindem intr-o foaie rotunda, pe masa infainata.

Umplutura: crema de branza de la temperatura camerei impreuna cu zaharul o punem intr-un vas si o mixam pana devine spumoasa.

Incorporam apoi iaurtul, mixam bine, apoi adaugam faina.

Apoi adaugam rand pe rand cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.

Intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt asezam foaia de aluat.

Punem de-o parte 8-9 linguri din compozitia de iaurt cu branza, iar restul compozitiei o turnam in tava peste aluat.

In vasul de la blender punem murele, zaharul vanilat si mixam pana obtinem un piure.  

Trecem apoi piureul printr-o sita pentru a indeparta samburii.  

Amestecam piureul de mure cu compozitia ramasa de iaurt si branza, apoi omogenizam.  

Punem din loc in loc cu o lingura compozitia de mure si cu ajutorului unei lingurite marmoram.  

Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 60-70 de minute sau pana cand prajitura noastra face o crusta (posibil sa crape).  

Dupa ce s-a racit se da la frigider.  

Dementiala prajitura!  

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Optional putem pregati un sos de mure pe care il servim impreuna cu prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Ceva fin Delaco, iaurt si mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine