Prajitura cu ciocolata

de Ksenya in Prajituri, 23 Dec 2014 | 3046 vizualizari

 

Reteta este una traditionala italiana .Ei o numesc :"Torta al cioccolato".Este o reteta ce te scoate rapid din incurcatura cand ai musafiri neanuntati.Se face foartev repede si este un desert delicios.

 

INGREDIENTE

  • 100 g faina proaspat cernuta
  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 150 g ciocolata de calitate (horeca)
  • 1 lingura lapte
  • 1 praf copt
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Puneti cuptorul la incalzit la 180 de grade. Separati ouale. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul si untul. Ciocolata se topeste cu laptele la bain-marie, se lasa la racit putin, apoi se adauga mixtura cu galbenusurile, treptat, faina cu praful de copt se incorporeaza incet cu o spatula, la sfarsit se adauga albusurile batute spuma. Se tapeteaza cu hartie o tava rotunda. Se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 35 min. Se scoate si se lasa la racit, dupa care se orneaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Deliciu