Prajitura cu ciocolata si ardei iute :)

de papabundetot in Prajituri, 11 Ian 2015 | 7892 vizualizari

 

Am tot cautat o reteta de prajitura zilele aceastea pentru ca aveam in frigider o cutie de mascarpone si vroiam neaparat sa fac ceva bun cu ea,macar acum cat inca mai sunt in concediu si mai am timp sa ma joc.Am vazut multe retete care mi-au placut,si m-au inspirat dar nu as putea spune ca m-a atras vreuna atat de tare incat sa imi doresc sa o fac,asa ca,mi-am lasat mintea sa zburde si am creat eu o prajitura delicioasa cu mascarpone,ciocolata alba,ciocolata neagra si ardei iute :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 6 oua +2 albusuri
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri lapte batut
  • 8 linguri ulei
  • 4 linguri zahar brun + 4 linguri zahar alb
  • cardamon verde macinat
  • 1 pliculet praf de copt
  • scortisoara macinata
  • cuisoare macinate
  • o mana coacaze negre
  • Pentru crema alba:
  • 250 gr mascarpone
  • 125 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata alba
  • 3 foi gelatina
  • zeama de la o lamaie
  • o mana nuci pecan tocate marunt
  • Pentru crema neagra:
  • 250 gr ciocolata neagra
  • 375 gr frisca lichida
  • 2 ardei iuti tocati marunt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si ardei iute :):

Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,am amestecat bine galbenusurile cu zahar,pana cand s-au albit si si-au dublat volumul,am adaugat apoi pe rand cate o lingura de ulei,amestecand dupa fiecare lingura,apoi am adaugat tot asa treptat cate o lingura de lapte batut,cardamonul,scortisoara,cuisoarele macinate,la urma am adaugat faina,cacao si praful de copt. Am batut albusurile spuma cu un praf de sare si apoi am incorporat usor albusul peste amestecul de galbenusuri fara a strica spuma si la urma am adaugat coacazele negre si am dat aluatul la copt,pana a trecut testul cu scobitoarea.

Crema alba: Am incalzit intr-o craticioara 125 ml frisca lichida,apoi am adaugat peste ea 100 gr ciocolata alba rupta in bucatele mici,gelatina inmuiata inainte in apa rece si am amestecat bine pana cand ciocolata s-a topit.Dupa ce ciocolata s-a racit putin,am adaugat-o peste mascarpone impreuna cu zeama de lamaie si am mixat totul bine.Am adaugat aceasta crema peste blatul racit al prajiturii si deasupra am presarat nucile pecan.

Crema neagra: Am pus o oala cu apa la foc,am taiat ciocolata neagra in bucatele mici,am maruntit bine 2 ardei iuti mici,am pus ciocolata taiata si ardeii iuti intr-un castron pe care l-am asezat apoi peste oala cu apa,pentru a topi ciocolata.

Am batut 375 ml frisca lichida,apoi am adaugat peste ea ciocolata topita cu ardeii iuti tocati foarte marunt,am omogenizat bine totul si astfel am obtinut cea de-a 2-a crema pe care am pus-o peste cea alba si am dat prajitura o ora la frigider pentru a se intari cremele.Inainte de a taia prajitura,am ras deasupra putina ciocolata alba.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si ardei iute :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (20)

papabundetot 1

12.01.2015, 14:40

Multumesc!!!!!!
Nu pisca, are asa o piscatura dulce daca ii pot spune asa (de la ciocolata) oricum are un gust care te face sa mai vrei sa mananci

elucubratiiculinare 1

12.01.2015, 18:08

e celebra ciocolata cu ardei iute

Aurelia 07_07 1

01.05.2015, 18:08

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza