Prajitura cu ciocolata si lapte condensat

de Miha in Prajituri, 30 Mai 2011 | 9762 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 7 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 50 g amidon
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 400 g lapte condensat indulcit
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 250 ml smantana dulce pentru frisca
  • 1 intaritor de frisca (doar daca e absolut necesar)
  • Pentru finisaj:
  • frisca batuta
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si lapte condensat:

Foi:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana spuma devine tare si lucioasa ca la bezea. Turnam apa fierbinte peste bezea, in fir subtire, mixand continuu.

Galbenusurile le frecam cu ulei si esenta de vanilie. Faina o amestecam cu amidonul si praful de copt, omogenizam bine. Turnam galbenusurile peste bezea si mixam usor, apoi incorporam si amestecul de faina, amestecand cu o lingura cu miscari de jos in sus.

Compozitia o impartim in 3 si coacem 3 foi in tava ( 25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 15 minute, pana se auresc usor. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele o punem intr-un vas cu laptele condensat si o topim la foc mic. Omogenizam compozitia si lasam la racit la frigider. Intre timp, batem frisca pe care o incorporam mai apoi in crema de ciocolata. Amestecam usor, prin rasturnare. Crema trebuie sa fie rece bine.

Impartim crema in 2 si o repartizam intre cele 3 blaturi. Acoperim cu frisca, presaram cu bombonele colorate si dam la rece pentru minim 2 ore. Se portioneaza dupa dorinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (26)

kamy 1

31.05.2011, 11:15

da care-i diferenta intre laptele evaporat si cel condensat? pana nu ai pus poza cu laptele evaporat am crezut ca-i condensatul e la plus cat vrei ....evaporat

Miha 1

31.05.2011, 11:44

Da, lapte evaporat se gaseste la Plus, iar cel condensat la magazinele cu specific arabesc sau rusesc.

Laptele condensat este gros ca o smantana si foarte dulce. Cel evaporat e lichid, o idee mai consistent decat laptele normal, ne-dulce si cu gust intens de lapte.

kamy 1

31.05.2011, 15:03

aha...daca-i asa mare diferenta inseamna ca nu se poate inlocui unul cu celalalt

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti