Prajitura cu cocos

de RoXx in Prajituri, 9 Oct 2012 | 11439 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi :
  • 500 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 100 gr margarina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita cacao
  • 1 ou
  • 70 ml lapte
  • Pentru crema de galbenusuri :
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri faina
  • 250 gr zahar pudra
  • 400 ml lapte
  • 200 gr unt
  • Pentru crema cocos :
  • 6 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 200 gr nuca cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos:

Pregatire foi : Se amesteca toate ingredientele.Aluatul format se imparte in 2 ( pentru 2 foi).

Pregatire crema de galbenusuri : Din lapte,faina si galbenusuri se face o budinca.Separat,se freaca untul cu zaharul pudra.Peste se pune budinca rece si se amesteca pana se omogenizeaza.

Pregatire crema cocos : Albusurile se bat spuma apoi se pune treptat zaharul batandu-se in continuare.Apoi se adauga nuca de cocos si se amesteca usor cu o paleta.

Asezare in tava: Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune una din cele 2 foi apoi crema de cocos apoi punem si a 2a foaie.A 2-a foaie o intepam usor cu furculita.Se coace la cuptor la foc potrivit pentru 40 de min ( depinde si de cuptor) .

Cand prajitura este rece se intinde deasupra crema de galbenusuri  si peste, se rade ciocolata . Pofta Buna !

TIPS-URI

1

pentru un plus de aroma se poate adauga la crema de galbenusuri si zahar vanilinat

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de cocos