Prajitura cu crema

de Andreea Baraboi in Prajituri, 13 Dec 2014 | 4319 vizualizari

 

Cum se stie in fiecare vineri sau sambata trebuie sa fac ceva dulce pe weekend. Am pregatit aceasta prajitura deoarece ii place mult sotului meu, simpla si foarte gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 4 oua
  • un praf sare
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 plic praf copt.
  • crema:
  • 500 ml lapte
  • 50ml apa minerala
  • 1 ou
  • un sfert de pachet margarina
  • o ceasca zahar
  • o ceasca faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema:

Intr-un bol am mixat ouale cu praful de sare si apoi in 2 etape am adaugat zaharul si le-am batut pana ce si-au dublat volumul.

Adaugam apa minerala si faina o amestecam cu praful de copt iar apoi in etape adaugam faina

Intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt si bordurile le-am uns cu unt am pus compozitia si am dat-o la cuptor preincalzit pt 45 minute,  facem testul cu scobitoarea.

Am lasat blatul la racit pt o ora !

Am pregatit crema.

Intr-o tigaita am  batut laptele, oul si zaharul apoi am pus pe foc mic unde am adaugat esenta si am lasat  la foc mic iar cand s-a incalzit laptele am adaugat faina si am continuat sa amestec incet incet cu telul pana ce crema s-a ingrosat .

Cand crema este groasa destul am adaugat margarina si am topit-o si am lasat-o la rece.

Odata racit blatul l-am taiat in 2 am adaugat crema propiu-zisa in mijloc iar apoi am acoprit cu celalalt blat.

Am decorat cu zahar pudra !

TIPS-URI

1

Se poate umple cu orice .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, mac si crema de vanilie