Prajitura cu crema de branza si budinca de fistic

de AndrutzaP in Prajituri, 24 Mar 2016 | 4585 vizualizari

 

Pentru ca aveam niste budinca de fistic, am conceput o reteta in care sa o folosesc. Rezultatul: senzational!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 200 g unt
  • 12 linguri zahar
  • 4 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • Crema
  • 600 g branza dulce de vaci
  • 100 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Budinca
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 1 litru lapte
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza si budinca de fistic:

Blatul: Se separa oualele. Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce capata o consistenta cremoasa. Untul topit se adauga in compozitie si se amesteca pana se incorporeaza foarte bine.

Separata, albusurile se bat cu un praf de sare pana devin o spuma tare si lucioasa. 

Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si se adauga peste crema de galbenusuri amestecand incontinuu cu mixerul pentru a nu se forma cocoloase. Compozitia astfel formata se toarna peste albusurile batute spuma si se incorporeaza usor cu o spatula. amestecand de jos in sus.

Aluatul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 25 minute la 180 grade C.

Dupa coacere, blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema: Untul moale (la temperatura camerei) se bate spuma cu zaharul pudra. Cand acesta capata o consistenta cremoasa, se adauga branza si esenta de vanilie si se amesteca in continuare pana ce crema de branza devine omogena si pufoasa.

Budinca de fistic: Laptele se pune la fiert intr-o craticioara (pastrati 4-5 linguri de lapte separat) Praful de budinca se amesteca cu 5-6 linguri de zahar si cu laptele pastrat. Compozitia astfel facuta se pune in craticioara peste laptele fiert si se amesteca incontinuu pana ce capata o consistenta cremoasa ( ca o budinca).

Asamblare: Peste blatul racit se adauga crema de branza. Budinca de fistic se pune peste crema de branza numai dupa ce s-a racit.

Prajitura se portioneaza dupa preferinta cand se raceste.

 

  

TIPS-URI

1

nu puneti budinca calda peste crema de branza deoarece crema se va inmuia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si budinca de fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (12)

-Licurici- 1

24.03.2016, 12:10

Foarte buna!!! Eu n-am vazut budinca de fistic in comert

Bya Ralu 1

24.03.2016, 15:43

buna

Rocsi 1

25.03.2016, 21:04

Iau o bucatica si eu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitana cu crema nuga