Prajitura cu crema de branza si portocale

de Irina in Prajituri, 21 Iun 2015 | 3833 vizualizari

 

Am pregatit o prajitura minunata, fara pic de faina in ea, insiropata, aromata, ce sa va mai spun, un deliciu!
Reteta mi-a atras atentia acum ceva vreme, pe cand rasfoiam blogul Laurei Laurentiu, careia ii si multumesc pentru inspiratie. :) Va sugerez sa o incercati si voi, dragilor si va asigur ca nu veti regreta nici o secunda timpul petrecut in bucatarie.

 

INGREDIENTE

  • 2 portocale
  • 180 g faina de migdale
  • 4 oua mari
  • 160 g zahar
  • 280 g crema de branza pufoasa Delaco
  • 1 lingura plina cu smantana
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingura lichior (crema) de migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza si portocale:

Am curatat portocalele de coaja si le-am pus in blender, unde am obtinut un piure de portocale.

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, dupa care am adaugat piureul de portocale (din care am pastrat separat 2 linguri, pentru a le adauga la crema) si faina de migdale.

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si am adaugat si cantitatea ramasa de zahar, dupa care le-am adaugat usor in compozitie.

Am turnat compozitia intr-o tava rotunda cu fund detasabil (imbracata in hartie de copt) si am pus tava in cuptorul incins la 180 grade, pentru 50 minute.

Dupa 20 minute am acoperit prajitura cu foaie de copt, pentru a nu se coace prea tare pe deasupra.

Intre timp am pregatit crema de branza: am amestecat branza cu smantana, cu piureul de portocale pastrat, cu zahar pudra si o lingura de lichior de migdale. 

Dupa ce blatul s-a racit am adaugat crema si am pus tava in frigider, pentru a se intari putin crema.

Ideal ar fi sa o lasati cateva ore, dar eu am gustat-o dupa mai putin de o ora. :)

Am decorat prajitura cu fulgi de migdale usor rumeniti intr-o tigaie si cubulete de coaja de portocala confiata. 

TIPS-URI

1

daca nu aveti faina de migdale, puteti mixa migdale crude la robot, asa cum am procedat si eu

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini checuri cu crema de branza